Informatie

“Een gezamenlijk initiatief van apothekers en apotheekhoudende huisartsen rondom het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg”

In 2008 hebben apotheekhoudende huisartsen en apothekers zich gezamenlijk ingezet om te komen tot een dienstapotheek bij de huisartsenpost in het ziekenhuis in Hardenberg. Het gemak voor u staat daarmee voorop en door de goede samenwerking tussen dienstapotheek en huisartsenpost is de kwaliteit gewaarborgd. In 2011 zijn de apotheken uit Coevorden en Dalen aangesloten.

Voor wie is de dienstverlening van Dienstapotheek “Reest & Vecht” bedoeld?
De dienstapotheek in het ziekenhuis in Hardenberg is opgezet voor een ieder met een recept verkregen bij een spoedeisend huisartsen- of tandartsenbezoeken buiten de normale openingstijden. Dit geldt voor de inwoners van de volgende plaatsen: Balkbrug, Beerzerveld, Bergentheim, Coevorden, Dalen, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg, Kloosterhaar, De Krim, Lutten, Slagharen en Ommen. Ook mensen die tijdelijk in deze plaatsen verblijven, kunnen gebruik maken van deze voorziening.

Medicatiebewaking
Het computersysteem van de dienstapotheek is via het Landelijk Schakelpunt (LSP) gekoppeld aan het computersysteem van uw eigen apotheek. Hiermee hebben wij inzicht in de door u gebruikte medicatie, waardoor wij goed kunnen bewaken of alle nieuw voorgeschreven medicatie veilig gebruikt kan worden. Indien u toestemming heeft verleend aan uw lokale apotheek om uw medicatiegegevens te kunnen inzien is het voor ons mogelijk deze gegevens te raadplegen. Indien u dat nog niet heeft gedaan zullen wij de gegevens mondeling bij u uitvragen en u stumuleren deze toestemming alsnog te verlenen.

 

Adresgegevens

Jan Weitkamplaan 4A
7772 SE Hardenberg

T:+31(0)523 27 67 12

regioapotheek@sxb.nl

De routebeschrijving vindt u bij de "Contact" pagina.

 

 

Openingstijden

Op doordeweekse dagen vanaf 18.00 uur tot de volgende morgen 8.00 uur.

In het weekend van vrijdagavond 18.00 uur tot aan maandag morgen 8.00 uur.

LET OP: tijdens de nachtelijke uren is de assistente NIET aanwezig, maar telefonisch bereikbaar.

Alleen spoedrecepten, door de arts uitgeschreven worden op afroep afgeleverd.

Ook op feestdagen is de dienstapotheek de aangewezen plek voor uw spoedmedicatie.